Jak zrobić babeczki z musem czekoladowym? (bez pieczenia, bez cukru)
Wegańskie babeczki wcale nie muszą być ubogie w cukier. Tak naprawdę możesz je nawet zjeść z musem czekoladowym! Wszystko czego potrzebujesz to wegańska masa czekoladowa i wegański serek śmietankowy. Oto jak zrobić wegańskie babeczki z musem czekoladowym:
Składniki:
- 1 szklanka wegańskiej mieszanki ciast
- 1/2 szklanki wegańskiego sera śmietankowego
- 3/4 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Instrukcje:
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
- W misce połącz wegańską mieszankę ciast i wegański serek śmietankowy.
- Przesiej razem suche składniki, aż dobrze się połączą.
- Dodaj wodę, aż powstanie miękkie ciasto.
- Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na 12-calowy okrąg.
- Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
Składniki potrzebne do przygotowania wegańskich babeczek z musem czekoladowym to wegańska masa do ciast, wegański serek śmietankowy, woda.