Czekoladowe praliny z nadzieniem orzechowym

Czekoladowe praliny z nadzieniem orzechowym

Przepis na czekoladowe praliny z masą orzechową

Praliny to francuska słodycz wykonana z migdałów, cukru, masła i śmietanki. Zazwyczaj podaje się je jako deser.

Proces wytwarzania pralin czekoladowo-orzechowych jest dość prosty, a składniki można znaleźć w większości kuchni.

Będziesz potrzebować:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki proszku kakaowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła orzechowego, lekko roztopionego i schłodzonego

Wskazówki:
Pierwszym krokiem jest stopienie masła w rondlu na małym ogniu. Następnie dodaj cukier i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Dodaj trochę wody, aby upewnić się, że na dnie patelni nie tworzą się kryształki. Dodaj gorące mleko do tej mieszanki i ubij, aż stanie się pieniste.

Teraz musisz gotować tę mieszankę na małym ogniu, aż osiągnie temperaturę między (82°C-88°C). Gdy mieszanina osiągnie tę temperaturę, zdejmij z ognia i dodaj wanilię.