Babeczki z musem czekoladowym (bez pieczenia, bez cukru)

Babeczki z musem czekoladowym bez pieczenia bez cukru

Jak zrobić babeczki z musem czekoladowym? (bez pieczenia, bez cukru)

Wegańskie babeczki wcale nie muszą być ubogie w cukier. Tak naprawdę możesz je nawet zjeść z musem czekoladowym! Wszystko czego potrzebujesz to wegańska masa czekoladowa i wegański serek śmietankowy. Oto jak zrobić wegańskie babeczki z musem czekoladowym:

Składniki:

  • 1 szklanka wegańskiej mieszanki ciast
  • 1/2 szklanki wegańskiego sera śmietankowego
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Instrukcje:

  • Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
  • W misce połącz wegańską mieszankę ciast i wegański serek śmietankowy.
  • Przesiej razem suche składniki, aż dobrze się połączą.
  • Dodaj wodę, aż powstanie miękkie ciasto.
  • Rozwałkować ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na 12-calowy okrąg.
  • Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.

Składniki potrzebne do przygotowania wegańskich babeczek z musem czekoladowym to wegańska masa do ciast, wegański serek śmietankowy, woda.